Månadens tips

Bakom kulisserna på Wikström Media

En unik inblick i vardagen och ett möte med ledarduon Key account manager Cecilia och VD:n Jakob. Har allt gått som smort de senaste åren?

 

Två koppar kaffe, ett par läderfåtöljer och en ledarduo. Och ett förtroligt samtal.

– Oj, vilken resa som ligger bakom. Det har varit minst sagt omväxlande, tungt och utmanande då både kundprojekten och personalen växt otroligt snabbt. Det känns verkligen, om man säger så, berättar Jakob.

Snabba tillväxtfaser ger naturligtvis växtvärk i form av olika sorters prövningar och att växa snabbt är långt ifrån enkelt.

– Kontorsstolar, datorer, projektverktyg, personalfrågor – tillväxt består sist och slutligen av så många praktiska detaljer som man kanske inte tänker på innan, skrattar Jakob.

– Exakt, fyller Cecilia i, ingen av oss hade räknat med att när vi för ett år sedan flyttade till dubbelt större lokaler, skulle vi nu igen behöva söka ännu större lokaler. Helt crazy egentligen.

Under de senaste fem åren har företaget gått från 2 halvtidsanställda och två små kontorsrum till nästan 25 personer och 250 m2 kontorsutrymmen. Och verksamhet på ett flertal orter i Finland.

– Vårt arbetssätt att jobba nära kunderna, att på djupet lyssna och förstå vad de egentligen söker och vill uppnå, har visat sig vara både uppskattat och effektivt, berättar Cecilia.

– Och vi märkte ganska snart att koncept, idéer och helheter är vad vi är bäst på. Där är nyckeln att verkligen lyssna och förstå, innan man förverkligar, fortsätter Jakob.

Men nu låter det som reklam, så tillbaka till läderfåtöljerna och förtroligheten.

– Vi har nog arbetat väldigt mycket mellan varven. Verkligen fått pressa gränserna får både ork och kreativitet, men jag är också tacksam för både möjligheten och allt vi fått lära oss på vägen, konstaterar Jakob.

– Och vi har klarat det tillsammans, hela teamet. Det känns otroligt bra, fyller Cecilia i.

– Vad framtiden för med sig kan ingen säga med säkerhet. Men med utgångspunkt i hur det gått hittills, verkar det vara en spännande resa som startat. Och vem vet hur långt den resan kan ta oss, konstaterar Jakob till slut.