.

Kuukauden vinkki

Wikström Median kulissien takaa

Nyt katsomme ainutlaatuisesti Wikström Median kulissien taakse yrityksen arkipäivään – ja kohtaamme johtokaksikon Key account manager Cecilian ja toimitusjohtaja Jakobin. Miten kaikki on sujunut viime vuoden aikana?

 

Kaksi kahvikuppia, pari nahkatuolia ja johtokaksikko. Ja tuttavallinen keskusteluhetki.

– Mikä matka meillä onkaan takana. On ollut vaihtelevaa ja haastavaa kun sekä asiakasmäärä, että henkilökunnan määrä on kasvanut uskomattoman nopeasti. Sen todellakin huomaa, jos näin voi sanoa, kertoo Jakob.

Nopea kasvutahti tuo mukanaan myös kasvukipuja erilaisten haasteiden muodossa, eikä kasvu ole helppoa.

– Konttorituoleja, tietokoneita, projektityökaluja, henkilöstökysymyksiä – kasvuun sisältyy loppujen lopuksi paljon käytännön kysymyksiä, joita ei ehkä ole tullut ajatelleeksi aiemmin, naurahtaa Jakob.

– Juuri näin, Cecilia lisää, kun vuosi sitten muutimme uusiin isompiin tiloihin, emme tulleet ajatelleeksi, että tarvitsisimme jälleen isommat toimitilat seuraavana vuonna. Ihan älytöntä oikeastaan.

Viimeisen viiden vuoden aikana yritys on muuttunut kahden osa-aikaisen työntekijän ja kahden pieneen työhuoneen yrityksestä lähes 25 henkilön ja 250 m2 yritykseksi. Ja toimintaa on usealla paikkakunnalla Suomessa.

– Asiakaslähtöinen työskentelytapamme, syvällinen asiakkaan tarpeen ymmärtäminen, on osoittautunut sekä arvostetuksi, että tehokkaaksi tavaksi toimia, kertoo Cecilia.

– Ja huomasimme aika pian, että olemme parhaimmillamme konseptien, ideoiden ja kokonaisuuksien parissa. Silloin avain menestykseen on todellakin kuunteleminen ja ymmärtäminen ennen toteutusta, Jakob jatkaa.

Tämä alkaa jo kuulostaa mainokselta, joten takaisin nahkatuoleihin ja tuttavallisuuteen.

– Olemme kyllä todellakin saaneet tehdä kovasti töitä. Sekä jaksaminen, että luovuus ovat olleet koetuksella, mutta olen kiitollinen sekä tästä mahdollisuudesta, että kaikesta mitä olemme oppineet matkalla, Jakob toteaa.

– Ja olemme selvinneet yhdessä, koko tiimi. Se tuntuu uskomattoman hyvältä, Cecilia jatkaa.

– Kukaan ei voi sanoa varmuudella mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta näistä lähtökohdista voi todeta, että jännittävä seikkailu on alkanut. Ja kuka tietää mihin asti se meitä vie.